Coll Favà enforteix el seu vincle amb la literatura amb la inauguració de tres escultures

Cultura

Publicat el 23/mai/09 per Núria Juanico

El passeig Francesc Macià acull des d'aquest dissabte tres escultures literàries de l'artista Fede Gómez. Les obres, de ferro i pedra, fan referència a la poesia, la literatura i el teatre, i es basen en la figura d'un cub buit. La inauguració de les estàtues, que formen part del Pla d'Escultura Pública, ha tingut lloc aquest dissabte i ha estat presidit per l'alcalde, Lluís Recoder.

Les tres escultures formen un recorregut artístic que comença a l'inici del passeig Francesc Macià amb una placa explicativa de les obres.

L'autor de les peces, Fede Gómez, ha explicat que les escultures es basen en un cub buit que representa una finestra. A partir d'aquesta forma, les obres volen evocar il·lusions i despertar la imaginació dels espectadors.

Fede Gómez

Sempre hi ha el cub interior, que dóna peu a omplir-lo amb la imaginació, la imatge, la llum, amb tu mateix a dins.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La inauguració de les obres ha tingut lloc aquest dissabte al passeig Francesc Macià. Els assistents han completat el recorregut artístic seguint les explicacions de l'autor de les obres i han pogut gaudir d'un petit refrigeri.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica per què l'Ajuntament ha decidit ubicar les escultures al passeig Francesc Macià.

Lluís Recoder

Estan aquí perquè és una via principal del poble que ens du al Monestir, però també perquè els carrers de Coll Favà tenen nom d'autors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Les obres formen part del Pla d'Escultura Pública de Sant Cugat, que es va iniciar fa quatre anys i té l'objectiu de distribuir per la ciutat escultures que atorguin qualitat a l'espai urbà i fomentin l'art i la cultura.