La situació actual i les perspectives de futur del Japó, la Xina i l'Índia, en el tercer dia del curs d'estiu de la Unipau

Imatge de la presentació de l'edició d'enguany

Cultura

Publicat el 18/jul/09 per Adriana Díaz

El seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) continua avui amb el continent asiàtic com a eix central de les sessions. Al matí, les ponències al Centre Borja se centraran en el Japó, la Xina i l'Índia i a la tarda, hi haurà taules rodones sobre les comunitats minoritàries a la Xina i sobre Corea. Un sopar i espectacle Bollywood a la plaça Pep Ventura tancarà les activitats de dissabte d'aquesta edició.

Sota el títol d''Àsia i el nou equilibri mundial', la 24a edició del curs d'estiu de la Unipau se centrarà en el paper del continent asiàtic en l'escena internacional. El seminari s'allargarà fins dimecres de la setmana vinent.

El tret de sortida de la jornada el donarà a dos quarts de deu del matí la professora de la Universitat de Barcelona (UB) Àngels Pelegrín Solé, qui exposarà sobre la feble situació actual del Japó dins l'economia mundial.

A dos quarts de dotze serà el torn del director del cercle de negocis de Casa Àsia, Amadeo Jensana, qui tractarà els escenaris de futur del paper de l'Àsia al món.

Una hora més tard, a dos quarts d'una, el director del Grup d'Estudis Econòmics d'Àsia Oriental (GEEAO), Pablo Bustelo, parlarà de les pautes comparades de desenvolupament de la Xina i l'índia i de les perspectives en el segle XXI per aquests dos països.

A dos quarts de dues del migdia, s'elaboraran les conclusions principals de tot un matí de ponències.

Les activitats protagonistes de la tarda seran dues taules rodones a partir de les quatre de la tarda. La primera serà sobre les comunitats minoritàries i els discursos majoritaris a la Xina, prenent com a exemple el Tibet, a càrrec del membre del Grup d'Investigació Inter Àsia Carles Prado. La segona abordarà la temàtica de la península coreana i la seguretat internacional.

Finalment, un sopar i un espectacle Bollywood, a càrrec de l'Associació Catalana de Bollywood, a les nou de la nit a la Plaça Pep Ventura tancaran la jornada de dissabte del curs d'estiu de la Unipau.