El santcugatenc Josep Vergés presenta el seu darrer llibre, 'La caiguda de l'imperi Pujol'

Cultura

Publicat el 11/abr/03 per Eugènia

L'escriptor santcugatenc Josep Vergés presenta aquesta tarda, a les 7, a Barcelona la seva última obra, titulada 'La caiguda de l'imperi Pujol'. El llibre critica l'estancament en el què, segons Vergés, es troba la política catalana després de 23 anys de govern de Jordi Pujol.

Josep Vergés planteja aquest llibre com una novel·la realista, però amb tints de tragicomèdia. L'autor exposa que Catalunya necessita un canvi després d'una llarga època governada per la mateixa personam, cosa que, diu, està provocant l'esfondrament del nacionalisme. Josep Vergés ha afirmat que ha utilitzat la ironia per escriure 'La caiguda de l'imperi Pujol':

Josep Vergés

Inicialment vaig pensar que seria un drama, però finalment s'ha convertit en una tragicomèdia


Amb aquest llibre, l'escriptor santcugatenc també ha criticat que la imatge que el govern català dóna de Catalunya no es correspon amb la realitat. En aquesta obra, Vergés reflecteix una societat estancada que no ha avançat perquè en 23 anys no hi ha hagut cap canvi polític al contrari del que passa en altres països. Per tot això, Vergés considera que les persones que no siguin crítiques amb el sistema polític, més val que no llegeixin el seu llibre.

Josep Vergés

La imatge que tenim de Catalunya és molt més reconfortant mirant TV3 que no llegint el meu llibre


'La caiguda de l'Imperi Pujol' es presenta a les 7 de la tarda a la Casa del Llibre de Barcelona. Aquesta obra està publicada per l'editorial '3 Tigres' del setmanari satíric El Triangle.