L'historiador José Fernando Mota publica a Internet una revisió de la seva obra sobre Sant Cugat als anys 30

Cultura

Publicat el 14/oct/09 per Núria Juanico

L'historiador José Fernando Mota ha publicat a Internet una revisió de la seva obra sobre Sant Cugat als anys 30. 'La República, la guerra civil i el primer franquisme a Sant Cugat del Vallès (1931-1941)' és una anàlisi que tracta temes com la crisi industrial de mitjans del segle XIX i l'arribada de la democràcia a la ciutat. L'aparició de noves fonts d'informació i les aportacions d'alguns familiars dels protagonistes i lectors han permès ampliar i aprofundir en els continguts de l'obra, però Mota insisteix en la manca d'estudis històrics sobre Sant Cugat durant el franquisme i la necessitat d'omplir aquest buit.

José Fernando Mota ha dit que el seu estudi requeria una revisió, ja que es va publicar el 2001 i des de llavors han aparegut noves informacions sobre Sant Cugat durant els anys 30. L'objectiu principal de l'historiador és divulgar el seu llibre, per la qual cosa ha decidit penjar-lo a Internet on es pot consultar de manera gratuïta. Són declaracions a Cugat.cat.

José Fernando Mota

Està bé tornar a l'obra, sobretot si tens informacions noves. L'he penjat a Internet perquè el que m'interessa és que es difongui.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Mota també ha afirmat que l'obra està en revisió constant i que rebrà amb els braços oberts totes les aportacions que facin els lectors per millorar-la.