Sant Cugat i la ciutat piamontesa d'Alba estableixen relacions per un futur agermanament

La delegació de la ciutat italiana d'Alba davant del Monestir

Cultura

Publicat el 2/mai/03 per Sílvia

L'Ajuntament estudia la possibilitat d'agermanar Sant Cugat amb la ciutat italiana d'Alba. Aquesta iniciativa coincideix amb la visita que estan realitzant aquest dies a la ciutat una delegació d'aquest municipi del Piamont. Alguns dels visitants van arribar ahir a peu, procedents d'Alba, després d'una cursa de relleus que ha durat 4 dies.

Una delegació de l'Ajuntament d'Alba visita aquests dies Sant Cugat amb l'objectiu d'estrènyer lligams de cara a un futur agermanament entre les dues ciutats. Aquest no és el primer contacte que mantenen els dos municipis, ja que els banderers d'Alba van actuar a Sant Cugat amb motiu de la celebració de la Fira Medieval. La bona sintonia entre els santcugatencs i els italians va portar a l'Ajuntament a visitar a l'octubre aquesta ciutat del nord d'Itàlia. Segons l'alcalde Lluís Recoder, la relació establerta té molt de futur:

Lluís Recoder

Fem un prometatge, ens estem coneixent, comencem a fer coses conjuntament i lògicament aquest procés, que de moment és molt satisfactori per les dues ciutats, ha de conduir en aquest agermanament


L'alcalde va rebre ahir a l'Ajuntament la delegació del consistori albenc, encapçalada pel seu alcalde, Giussepe Rossetto. Després de l'intercanvi d'obsequis, l'alcalde italià va expressar el seu agraïment amb les següents paraules:

Giuseppe Rossetto

Desprès d'un viatge molt llarg ens trobem aquí a Sant Cugat com a casa nostra


La visita de la delegació va continuar fins a la plaça d'Octavià, punt d'arribada de la cursa de relleus que 100 atletes albencs van iniciar diumenge passat a Alba. Malgrat que els italians marxen diumenge, les dues ciutats 'amigues' van realitzar ahir un sopar de germanor als Jardins del Monestir.