Els Kata Kitinga omplen de ritme i percussió la ciutat amb la celebració del seu primer aniversari

Cultura

Publicat el 14/nov/09 per Núria Juanico

El grup de percussió santcugatenc Kata Kitinga ha omplert de ritme la ciutat amb la celebració del seu primer aniversari. La festa de commemoració ha arrencat amb una cercavila on els Kata Kitinga, juntament amb el grup de percussió Karabassà, el grup de Foc de Nou Barris, els Diables de la ciutat i els Tocanassos de la Guineueta, han recorregut els carrers de Sant Cugat fent sonar els seus instruments de percussió. Els Kata Kitinga resumeixen aquest primer any del grup com un període d'aprenentatge molt intens i afronten el futur amb l'objectiu d'avançar musicalment i coreogràficament.

Kata Kitinga, que va sorgir com una agrupació de joves amants de la percussió, ha celebrat aquest dissabte el seu primer any de vida amb una festa plena de ritme. La celebració ha començat a les dotze del migdia amb una cercavila des de la plaça d'Octavià fins a la plaça Lluís Millet.

La presidenta del grup Kata Kitinga, Eva González, fa un resum de l'any i explica quins projectes tenen de cara al futur.

Eva González

És un any molt intens i d'aprenentatge. Hem començat a fer coses de creació pròpia. Volem avançar en el tema coreogràfic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La festa ha seguit amb un dinar de germanor i diversos concerts a Valldoreix, protagonitzats pels grups Xenon, Lemmnigs Rock i Amparo Sánchez. Els Diables de Sant Cugat han posat punt final a la celebració amb una actuació.

Una de les membres de Karabassà, Rosa Notó, i un dels membres del grup de folk de Nou Barris, Miquel Ruiz, expliquen quina és la relació del seu conjunt amb Kata Kitinga i quin tipus de música fan.

Rosa Notó i Miquel Ruiz

Tenim bona relació. Hem fet tallers de percussió junts. Cal potenciar la percussió a Sant Cugat. / Ells fan una percussió més de samba, nosaltres fem temes més batucats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La música de Kata Kitinga es basa en temes africans i brasilers, tot i que per la nova temporada que enceten s'han plantejat tocar temes més tradicionals i de creació pròpia. Kata Kitinga compta actualment amb 12 membres.