L'artista Josep Grau-Garriga aposta per convertir la Casa Aymat en un centre de recerca sobre el tapís

Una de les obres de Josep Grau-Garriga

Cultura

Publicat el 7/mai/03 per Esteve

L'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga aposta per convertir la Casa Aymat en un centre de recerca sobre el tapís i aconseguir que nous artistes puguin innovar en aquest àmbit. Segons Grau-Garriga, el Museu de la Ciutat permetrà recuperar el caràcter innovador de l'antiga fàbrica i que va suposar la transformació més important del tapís dels últims 50 anys.

Josep Grau-Garriga, com un dels màxims exponents de l'Escola Catalana del Tapís, ha participat en la definició d'aquesta part del museu de la ciutat, tot i que el projecte final s'ha de tancar en els pròxims mesos. Segons Grau, la Casa Aymat pot obrir nous camins pels artistes si es converteix en un centre de recerca, similar al d'altres ciutats europees:

Josep Grau-Garriga

La meva idea sobre la Casa Aymat era justament fer un centre on tot l'aspecte d'invesgació i renovació del tapís fos possible en aquest lloc


Grau Garriga ha remarcat que a la Casa Aymat va néixer una profunda renovació del tapís, entès des d'una vessant més creativa que tècnica, fins a tornar-lo a situar al nivell d'altres arts plàstiques. L'artista santcugatenc explica el sorgiment, durant els anys 60, d'un nou corrent artístic del tapís que es va conèixer com l'Escola Catalana del Tapís.

Josep Grau-Garriga

Per treure-li l'estigma d'art suntuari al tapís cal impulsar més l'aspecte conceptual de l'artista


El museu de la ciutat ha dedicat un espai permanent a l'obra de Grau Garriga, gràcies a la recuperació d'una col·lecció que els anys 70 va cedir a la Generalitat. Les obres han estat un temps al Museu de Tàrrega, però ara han tornat a Sant Cugat atenent a les condicions amb què Grau Garriga les havia cedit al departament de Cultura.