Els negatius dels fotògrafs Cabanas es traslladen al Museu i a l'Arxiu Municipal

Moment de signatura de l'acord

Cultura

Publicat el 19/gen/10 per Núria Juanico

Les obres dels fotògrafs Joan Cabanas i el seu fill Carles Cabanas ja formen part de l'Arxiu Municipal i del Museu de la ciutat. L'Ajuntament ha adquirit aquest dimarts l'arxiu d'imatges locals a partir d'un acord amb el fill del fotògraf i la Fundació Privada Cabanas. L'Arxiu Municipal i el Museu de Sant Cugat seran els encarregats de classificar, tractar i documentar els 100.000 negatius del fons fotogràfic perquè més endavant el públic pugui consultar les imatges i veure-les exposades.

El fons fotogràfic compta amb els treballs dels santcugatencs Joan Cabanas i el seu fill Carles. En el cas del pare, les obres són del període que va del 1930 al 1952, mentre que els treballs de Carles Cabanas daten d'entre el 1952 i el 1992. La temàtica de les obres és molt diversa i els negatius recullen des de fotografies de festes populars fins a retrats. L'adquisició de les imatges, que compta amb el suport econòmic de la diputació de Barcelona, té un cost total de 15.000 euros.

El fotògraf Carles Cabanas s'ha mostrat molt content que el fons fotogràfic romangui al municipi. Són declaracions a Cugat.cat.

Carles Cabanas

És quelcom important pel municipi. Va més enllà d'una col·lecció particular. Està molt bé que el municipi hi posi la seva part de treball.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat en l'acte de signatura de l'acord el gran valor històric i sociològic de les obres de l'arxiu i l'ha qualificat de 'font d'informació històrica clau per entendre l'evolució de Sant Cugat'.

Lluís Recoder

Per nosaltres és un acord molt satisfactori. Les fotografies són una font d'informació històrica molt important per entendre l'evolució històrica del nostre poble.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






L'Arxiu Municipal i el Museu de Sant Cugat seran els encarregats de catalogar, documentar i classificar les fotografies perquè més endavant es puguin exposar i consultar.