Un llibre recull la correspondència a l'exili entre Pau Casals i Andreu Claret

Cultura

Publicat el 4/feb/10 per Redacció

El llibre 'Pau Casals i Andreu Claret, correspondència a l'exili', que reuneix les cartes dels dos músics durant el franquisme, arriba a les llibreries de la ciutat. El volum presenta correspondència inèdita establerta entre Casals i Claret en el seu exili a Andorra i França. Anna Mora i Anna Dalmau han produït el recull, que s'ha presentat aquest dimecres de la mà d'Òmnium Cultural al Cafè Auditori.

L'editorial Mediterrània recull el testimoni històric de l'exili català a terres franceses de Pau Casals i Andreu Claret. Les cartes relaten l'amistat entre el músic català més internacional i qui va ser secretari de l'Associació Pau Casals, que donava suport a fills de refugiats, i va organitzar els concerts benèfics de Casals a França.

La correspondència s'estableix entre el 1943 i el 1955 i consta de 78 cartes, postals i telegrames procedents del fons de la Fundació Pau Casals i del fons de la família Claret. L'epistolari és fruit del treball realitzat per les musicòlogues Anna Dalmau i Anna Mora a partir d'una iniciativa de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Òmnium Cultural ha organitzat la presentació de l'obra, acompanyada d'un concert, aquest dimecres al Cafè Auditori. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, tampoc s'ha perdut la cita.