Blue Velvet enregistrarà un videoclip com a premi final del concurs '1a Maqueta'

Portada de Blue Velvet

Cultura

Publicat el 17/abr/10 per Miquel Martinez

Blue Velvet és la formació guanyadora del premi final del concurs '1a Maqueta', que consisteix en la gravació d'un videoclip. El grup, format per dues joves santcugatenques, s'ha imposat a les altres quatre bandes finalistes, Natural Band, El Final del Laberinto, The Risas i Citxileo.

El concurs '1a Maqueta', organitzat per Joventuts Musicals Sant Cugat, va premiar cinc grups musicals amb 12 hores gratuïtes d'enregistrament a l'estudi santcugatenc Aula de So. Els resultats d'aquests enregistraments han estat la base per al jurat per decidir el grup guanyador del videoclip, el premi final del concurs.

Marc Hosta, responsable tècnic dels enregistraments i membre del jurat, valora les cinc gravacions i explica els motius que els han dut a atorgar el premi del videoclip a Blue Velvet.

Marc Hosta

Era complicat decidir. Ha guanyat Blue Velvet, que és la proposta més original. Pel que fa al videoclip, és més fàcil quan la cançó t'explica coses.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Els cinc grups finalistes han enregistrat una o dues cançons a l'estudi Aula de So. Les guanyadores Blue Velvet, en ser només dues components, van tenir temps d'enregistrar-ne dues, 'Usar y tirar' i 'Naranjas y lunas'. Letícia Martín, cantant i guitarrista de la formació, explica quin dels dos temes van escollir pel concurs del videoclip i valora el premi.

Letícia Martín

Vam escollir el tema 'Naranjas y lunas' perquè creiem que era més visual. Estem molt contentes, és dels millors premis que ens podien donar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa als altres grups, els joves santcugatencs The Risas han gravat 'Massa complicat', un tema on combinen el català i l'anglès en la lletra. En aquesta ocasió, al so del grup, amb l'element original del violí, se li uneix la col·laboració del guitarrista Ramon Regada. El resultat de les 12 hores d'estudi en el cas de Citxileo és la cançó 'Día Huevo'. El grup santcugatenc explora el seu estil samba-reggae, marcat per una secció rítmica potent amb gran presència d'instruments de percussió.

D'altra banda, 'Hoy salió el sol' és el títol de la cançó que han enregistrat els Natural Band, de Tortosa. En aquest tema, el grup barreja diferents sons de la música jamaicana, bàsicament el reggae i l'ska. Estils molt diferents al d'El final del laberinto, un altre dels guanyadors. La seva cançó, 'Todo lo que soy', reflecteix el seu punk-rock.

El concurs '1a Maqueta' està organitzat per Joventuts Musicals Sant Cugat i l'estudi de gravació Aula de So, amb la col·laboració de Cugat.cat i l'Ajuntament.