Dos espais de Sant Cugat se sumen a 'La festa de les galeries d'art' per reivindicar el seu dia

La Canals Galeria d'Art

Cultura

Publicat el 9/mai/10 per Anna Berenguer

La sala Rusiñol i la Canals Galeria d'Art participaran en la primera edició de 'La festa de les galeries d'art' que se celebrarà el 5 de juny a tot Catalunya amb l'objectiu d'estimular les vendes i obrir aquests espais a nous públics. La jornada, que s'allargarà fins a la mitjanit, aproparà les galeries a un públic familiar gràcies a la música, el cinema, el teatre i la dansa. Un total de 80 espais de tot Catalunya s'hi sumaran a la proposta, que en el cas de Sant Cugat pretén reivindicar el protagonisme d'aquests espais que no aconsegueixen amb la Nit de l'Art i la Nit dels Museus.

Des de les cinc de la tarda i fins a les 12 de la nit, galeries de tot Catalunya romandran obertes amb diferents propostes per tal d'apropar l'art dels seus artistes a un públic familiar i estimular les vendes. La jornada reivindica així una nit dedicada íntegrament a les galeries. Tot i això la proposta no exclou que alguns d'aquests espais participin també de la Nit de l'Art, on els museus i galeries de la ciutat obren les seves portes fins a la matinada. Dels dos espais que s'han sumat a 'La festa de les galeries d'art' a la nostra ciutat, la sala Rusiñol ha confirmat la seva participació també a la Nit de l'Art.

Segons el propietari de la galeria Canals, el fet de celebrar una jornada dedicada exclusivament a les galeries ajuda a què aquestes no quedin diluïdes pels museus com passa a la Nit de l'Art i la Nit dels Museus. Canals ha explicat quin és l'objectiu d'aquesta proposta.

Josep Canals

L'objectiu és obrir les galeries a un públic nou i aconseguir que hi hagin clients que s'interessin en comprar art. Aquest és el futur pels artistes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Visites guiades i espectacles de mim i de teatre són els principals atractius amb què comptaran les galeries de Catalunya el 5 de juny per reivindicar el seu lloc i fer front a un mercat caracteritzat pel seu públic minoritari.