La corrupció política esdevé protagonista a la primera sessió de les 'Lectures a la Fresca'

Actors a la primera lectura dramatitzada

Cultura

Publicat el 8/jul/10 per Anna Berenguer

L'ombra d'una societat políticament corrupta ha envaït l'escenari de la Plaça de Sant Pere en el primer muntatge del cicle 'Lectures a la Fresca' aquest dijous. La versió lliure de 'L'Inspector' de Baltasar Porcel ha passat pel sedàs de la ironia l'obra clàssica de Nikolai Gògol. L'obra, inscrita originàriament en la Rússia tsarista, ha posat de relleu la vigència de la peça. Més de 400 persones han aplaudit amb força una primera sessió del cicle que ha estat més a prop de la representació que de la lectura dramatitzada. Mira aquest reportatge a Cugat tv

L'any 1974 la directora Dolors Vilarasau va portar a escena 'L'Inspector'. 36 anys després l'obra ha tornat a Sant Cugat per retre homenatge a Baltasar Porcel dins el cicle 'Lectures a la Fresca'. Una desena d'actors han estat els encarregats d'encarnar aquesta farsa política escrita en la decadència del règim franquista. La visita inesperada d'un inspector treu a la llum les misèries d'un poble que es deixa fascinar per les aparences.

L'actor santcugatenc Carles Martínez ha remarcat la vigència de la peça i ha explicat a Cugat.cat el tema central del muntage.

carles martinez

L'obra és un monument a la corrupció. És un tipus de material que en països corruptes hi passa molt i ningú no fa res.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'altre protagonista de l'obra, Jaume Pla, ha posat de relleu els trets característics d'aquesta peça.

Jaume Pla

La veu, la paraula i el suspens de l'equívoc són els trets més característics del muntatge.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






'L'Inspector' ha encetat així el cicle de 'Lectures a la Fresca' que ha comptat amb la presència de la vídua i el fill de Baltasar Porcel i de diverses autoritats polítiques.