Colombians i santcugatencs estrenyen lligams amb la festa 'Colòmbia a Sant Cugat'

Cultura

Publicat el 11/jul/10 per Anna Berenguer

La comunitat colombiana ha mostrat la seva identitat a la societat santcugatenca amb la festa 'Colòmbia a Sant Cugat'. Música, menjar i jocs típics colombians han servit per acostar la seva cultura i fer un pas endavant en la integració amb la resta de veïns de la ciutat. La celebració, organitzada per l'Ateneu de Sant Cugat ha commemorat també el bicentenari del país llatinoamericà en companyia de la cònsol colombiana a Barcelona i de diferents polítics locals a la plaça de Pep Ventura.

Els colombians residents a Sant Cugat han fet visible el seu patrimoni cultural amb diverses paradetes de gastronomia i artesania ambientades amb música popular. Alguns dels menjars i balls tradicionals han estat altres de les propostes que han donat a conèixer les arrels de la comunitat colombiana a la nostra ciutat.

La iniciativa va sorgir arran d'un dels plans de cooperació internacional que gestiona l'Ateneu Santcugatenc a països d'Amèrica Llatina. A Colòmbia aquests plans s'han visibilitzat amb la creació de tres ateneus a diversos punts del país. L'objectiu és dotar d'equipaments socioculturals la població. Per això, l'Ateneu demana la implicació dels residents colombians a Sant Cugat.

Els assistents han explicat com s'integren a Sant Cugat.

Ciutadans colombians

Fem moltes trobades amb santcugatencs. / Hem fet menjars per diversos actes. / Aprofitem festes com Barraques per integrar-nos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'acte ha estat presidit per la cònsol de Colòmbia a Barcelona, Juana Inés Díaz Tafur, qui ha recordat els vincles entre la comunitat catalana i la colombiana. Díaz ha explicat a Cugat.cat que el perfil del ciutadà colombià que resideix a Sant Cugat és divers, tot i que predominen els residents amb estudis superiors.

Juana Inés Díaz

A Sant Cugat trobem un perfil més professional i d'estudiants d'educació superior.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb 454 persones empadronades al municipi, la comunitat colombiana representa el 4% dels santcugatencs, convertint-se en la vuitena nacionalitat més nombrosa de la ciutat.

El concert sorpresa de Martina Camargo, una coneguda artista colombiana ha posat el punt final a una festa que ha aplegat més de 200 persones.