Sant Cugat lliurarà dilluns la Medalla d'Honor de la ciutat a Baltasar Porcel a títol pòstum

Baltasar Porcel

Cultura

Publicat el 17/jul/10 per Mar Castro

Sant Cugat concedirà aquest dilluns a Baltasar Porcel la Medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum. La vídua de l'escriptor mallorquí, Maria Àngels Roque, rebrà el reconeixement de mans de l'alcalde, Lluís Recoder. Amb aquest acte de record la nostra ciutat vol lloar la producció 'àmplia, fecunda i rellevant de projecció universal' de Porcel que va residir a Valldoreix gran part de la seva vida. Mira el reportatge 'El racó de Baltasar Porcel' a Cugat tv

Durant l'últim ple tots els grups polítics municipals van coincidir en què l'elecció de Baltasar Porcel a l'hora de triar Valldoreix com a lloc de residència ha constituït un element 'd'honor i orgull' per Sant Cugat, 'que ha pogut comptar amb un català de projecció universal en l'àmbit de la producció literària'. Així ho deia l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

És en aquest Baltasar Porcel que decidim lliurar una de les nostres màximes distincions. Durant molts anys va ser ciutadà nostre i molt implicat en la vida de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La vídua de Baltasar Porcel, Maria Àngels Roque, va rebre amb satisfacció el reconeixement que la ciutat li retrà aquest dilluns. Són declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Maria Àngels Roque

Tot el que siguin homenatges sempre són benvinguts. L'1 de juliol serà l'aniversari de la seva mort. Estic molt agraïda a l'Ajuntament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'escriptor i periodista mallorquí de naixement va morir el primer de juliol de l'any passat a l'edat de 72 anys. El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes l'any 2007 no va poder superar un càncer que els últims dies el va obligar a ingressar a l'Hospital Clínic de Barcelona.