Morella recorda el santcugatenc Sergi Beser

Beser va viure durant 30 anys a Sant Cugat

Cultura

Publicat el 20/oct/10 per Marc Sala

Morella, la ciutat natal del santcugatenc Sergi Beser, ret homenatge aquest cap de setmana al professor i estudiós de la literatura desaparegut a principis d'any. L'intel·lectual, que va residir els darrers 30 anys a Sant Cugat, serà recordat amb un sopar amb els seus plats preferits i una passejada pels indrets de la població castellonenca que més estimava.

Aquest cap de setmana, Morella iniciarà la primera ronda d'actes en homenatge a Sergi Beser amb un acte institucional a l'Ajuntament, un sopar i una caminada. A finals d'any s'organitzaran més actes on destaca la presentació del seu darrer llibre i un recull dels diversos articles que va publicar durant la seva vida.

L'alcalde de Morella, Ximo Puig, ha explicat a Cugat.cat que Beser era una persona molt estimada al poble.

Ximo Puig

Era una persona de fortes conviccions però també dialogant. La seva virtut era la tolerància i humilitat que el feia ser molt estimat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Gran part de l'activitat docent de Beser es va desenvolupar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). De la seva obra, en destaquen els estudis sobre Leopoldo Alas, Benito Pérez Galdós, Pedro Antonio de Alarcón, el conte i la literatura fantàstica del segle XIX, Pío Baroja o Rafael Sánchez Ferlosio.