Veronese versiona Ibsen amb l'obra 'El desarrollo de la civilización venidera'

Escena de l'obra

Cultura

Publicat el 18/nov/10 per Núria Juanico

El teatre argentí arriba a Sant Cugat de la mà del director Daniel Veronese, que porta aquest dijous al Teatre-Auditori l'obra 'El desarrollo de la civilización venidera'. La peça és una versió de 'Casa de nines', de l'escriptor noruec Henrik Ibsen, on la protagonista abandona el seu marit i el seu fill, i desencadena una història plena d'intrigues i extorsions que envolten la vida de la família.

Henrik Ibsen va escriure al segle XIX 'Casa de nines', una obra que va escandalitzar la societat escandinava i que els crítics van qualificar com un atac a la institució matrimonial. El director argentí Daniel Veronese ha versionat aquesta peça teatral en un muntatge que pretén despertar a l'espectador tota mena de sentiments i que ha estat molt aclamat a l'Argentina.

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha descrit així la proposta de Veronese. Són declaracions a Cugat.cat.

Pep Tugues

Descobrirem Veronese amb un projecte que ens aportarà un teatre diferent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'adaptació de Veronese vol posar de manifest el caràcter actual de les peces de Henrik Ibsen i planteja qüestions com la submissió per amor i la validesa dels judicis morals per part dels individus. 'El desarrollo de la civilización venidera' es representa aquest dijous a les nou del vespre i el preu de les entrades oscil·la entre els 10 i els 18 euros.