'Vincere' descobreix un dels episodis de la vida de Mussolini al Cicle de Cinema d'Autor

Cartell de Vincere

Cultura

Publicat el 17/feb/11 per Redacció

El Cicle de Cinema d'Autor porta avui a Sant Cugat 'Vincere', un film que relata la història d'Ida Dasler, una amant amb qui Benito Mussolini va tenir un fill abans de convertir-se en dictador. Dirigida per Marco Bellocchio, la pel·lícula pren com a punt de partida el moment en què Dasler i Mussolini es coneixen. Interpretat per Giovanna Mezzogiorno i Filippo Timi, el film es projectarà a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit, als cinemes Cinesa.

La pel·lícula explica l'idil·li entre Dasler i Mussolini, un dels episodis més desconeguts en la biografia del dictador italià. Quan la dona coneix qui seria Il Duce, ell és un polític socialista anticlerical i antimonàrquic, del qual s'enamora. Dasler ajuda Mussolini en la seva carrera política i hi té un fill abans que esclati la Primera Guerra Mundial. Durant el conflicte, perden el contacte fins que la seva amant el retroba en un hospital amb la seva nova dona, Rachele Guidi. Després del seus ascens polític, Mussolini treballa a fons per esborrar el passat amb Dasler i el seu fill a través del partit feixista italià.

'Vincere' va guanyar diversos premis del Festival Internacional de Chicago, entre els quals destaquen els de millor actor i director. Als premis David di Donatello del 20010, l'equivalent italià dels Òscars, la pel·lícula es va endur el reconeixement al millor director i va ser finalista al millor film de l'any.