Nens i nenes ja preparen les Gitanetes que ballaran per Carnaval

Cultura

Publicat el 5/feb/11 per Laura Mont

Els més petits ja han començat a assajar aquest dissabte les Gitanetes, una versió infantil del ball de Gitanes, que ballaran per Carnaval. Els nens i nenes que participaran a la festa aprendran durant tot el mes com ballar aquesta dansa, que té el seu origen en les ballades gitanes dels casaments. La iniciativa també pretén ensenyar-los el simbolisme d'aquesta tradició catalana molt arrelada al Vallès.

Un total de 13 nens i nenes de primària han iniciat els assajos a la Casa de Cultura del ball de Gitanes per participar en el Carnaval Infantil de Sant Cugat. Des d'aquest dissabte i durant tot el mes, tots els infants d'aquesta edat estan cridats a participar-hi.

La membre de la Comissió de Ball de Gitanes, Esther Madrona, ha destacat la importància d'apropar aquesta tradició als infants.

Esther Madrona

Consisteix en ensenyar el ball i el que simbolitza als més petits. Per això hem fet una adaptació, el ball de Gitanetes, per mostrar el caire festiu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'organització també destaca la vessant lúdica de l'activitat, ja que els interessa que més nens s'animin a participar i per això és important que a més d'aprendre, gaudeixin.

El Carnaval arriba enguany el primer cap de setmana de març. Les activitats infantils com el cercavila i les Gitanetes tindran lloc diumenge. Els assajos de la versió infantil del ball es fan cada dissabte a la Casa de Cultura.