'Hear Us' uneix les veus de nens de tres continents en un concert únic

Cultura

Publicat el 19/feb/11 per Anna Berenguer

El Casal de Mira-sol s'ha quedat petit aquest dissabte en el 1r festival 'Hear Us-Sant Cugat 2011'. Un concert que ha permès unir les veus de nens de tres continents gràcies a la tecnologia. El Cor Infantil Sant Cugat, el Cor Aglepta i els Petits Cantors de Sant Cugat han estat els protagonistes juntament amb cors de Malawi i Veneçuela, que han actuat virtualment. La trobada ha aconseguit aplegar dalt l'escenari més de 250 nens.

La combinació de la tecnologia i la música ha permès donar vida a un concert virtual que ha fet vibrar les més de 200 persones que han assistit a l'embrió d'un festival que veurà la seva continuïtat l'any vinent, segons l'organització. La trobada virtual és un projecte cultural i social per donar a conèixer les tasques relacionades amb la música que porten a terme voluntaris d'arreu del món. Segons l'organització, l'objectiu passa també per aconseguir formar un gran cor internacional i estendre's a altres països.

Segons el president de 'Petits Músics del Món', Martí Marín, la 1a edició del 'Hear Us-Sant Cugat 2011' ha estat una petita mostra del que espera que sigui un festival internacional que arribi a altres racons del món. De moment, és l'Índia el país que està a l'espera de poder sumar-se a la proposta. Ho explica Marín.

Martí Marín

La intenció és fer girar el festival pels diferents països. Fins i tot, farem una segona edició.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i que l'entrada ha estat gratuïta, la voluntat dels participants permetrà reforçar la tasca dinamitzadora que porten a terme professionals a diferents països, on l'accés a la música no resulta fàcil. Així ho ha dit Marín.

Martí Marin

Ha estat un estímul i el que esperem també és conscienciar la gent de la feina que es fa a altres països.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




De moment, el projecte veurà la seva continuïtat aquest any amb 'Hear Us-Malawi 2011'. El festival s'ha emmarcat en el 20è aniversari del Cor Infantil Sant Cugat i ha comptat amb la col·laboració de 'Petits músics del Món'.