El Museu organitza visites guiades sobre l'arqueologia de la construcció

Imatge d'arxiu del Museu de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 22/feb/11 per Jon Sindreu

El Museu de Sant Cugat, juntament amb el Club Muntanyenc, organitza aquest dissabte l'activitat 'Bòbiles, forns de calç i pedreres', un itinerari per l'arqueologia de la construcció que recorre parts del parc rural de la Torre Negra i camins de muntanya de Barcelona i de la Vall de Gausac. L'èxit de la primera edició de la trobada, que es va organitzar l'any passat en la tercera edició del Patrimoni Viu del museu, ha portat a reeditar l'activitat.

L'itinerari anirà a càrrec de Joan Troyano i Alfredo Arechavala, del Club Muntanyenc de Sant Cugat. Els principals punts de pas de la ruta inclouen les pedreres de Torre Negra, construïdes al segle XII com a centres d'extracció de minerals per la construcció, un forn de calç del segle XVIII i altres punts d'interès, com ara les bòbiles dels Jesuïtes, Guàrdia i Torcuato Miralles, i la terrisseria de la família Arpí.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha destacat en declaracions a Cugat.cat el valor del patrimoni arqueològic més quotidià.

Lluís Campins

El patrimoni ens envolta per tot arreu i ens parla de coses com la mentalitat, la tècnica, la ideologia i l'estètica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








L'itinerari té una durada aproximada de tres hores.