L'escultor Salvador Juanpere presenta exposició a la Galeria Alejandro Sales de Barcelona

L'escultor Juan Sanpere presenta una nova exposició / Font: elpunt.cat

Cultura

Publicat el 10/mar/11 per Jon Sindreu

L'escultor resident a Mira-sol Salvador Juanpere presenta aquest dijous a la Galeria Alejandro Sales de Barcelona una selecció d'escultures, instal·lacions i dibuixos que giren entorn del valor i l'exigència de l'art. La mostra duu per nom 'Berufung', el mot alemany per vocació, que es contraposa amb el 'Beruf', el treball o ofici que l'artista també ha de tenir per poder completar la seva obra, i conté escultures treballades en materials molt diversos com la fusta, el marbre, el bronze, l'alabastre, l'or o la silicona. Entre les obres de Juanpere, hi destaca la creació de l'escultura feta servir com a guardó dels Premis Ciutat de Sant Cugat, celebrats aquest cap de setmana passat.

Juanpere ha explicat que les seves influències a l'hora de crear una exposició com aquesta no vénen només d'altres creadors com Beuys, Oteiza i Stenier, sinó també d'autors i pensadors com Max Weber o Richard Sennett, i en general de tot allò que l'envolta cada dia, com Mira-sol, on resideix des de fa molts anys. En una entrevista a Cugat.cat, l'escultor ha explicat que un artista ha d'estar al dia.

Salvador Juanpere

Un artista s'ha de referenciar en la pulsió del moment en què viu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Pel que fa a l'exposició que s'estrenarà dimecres vinent amb el nom d''Escultura: processos ocults', que reuneix diversos escultors de la ciutat, Juanpere s'ha mostrat sorprès de no haver-hi estat convidat, ja que diu que la seva obra 's'hi hauria adaptat perfectament'.