Camerata Sant Cugat proposa una versió de 'Carmina Burana' amb text, música i audiovisuals

Presentació de l'espectacle

Cultura

Publicat el 8/abr/11 per Marc Sala

Camerata Sant Cugat proposa una 'Carmina Burana. El cant dels Goliards' diferent amb la fusió de textos, música i audiovisuals. El muntatge té un fort component santcugatenc ja que compta amb la presència de l'actriu Marta Angelat, de cors infantils de tres escoles de la ciutat i de la soprano Júlia Farrés. L'espectacle es representarà al Teatre-Auditori diumenge de la setmana vinent, a partir de les set de la tarda.

La 'Carmina Burana' original és una obra composta a partir de textos dels Goliards, monjos i exclergues rodamons amb sensibilitat humanista que cantaven peces crítiques amb l'Església i exaltaven la llibertat, la passió i l'amor entre els segles XII i XIII.

L'actriu santcugatenca Marta Angelat és l'encarregada de la interpretació dels textos que lligaran la música i la selecció d'imatges que els fotògrafs Enric Fabre i Charlene Cabral han fet.

El director del muntatge, Xavier Baulies, descriu així la proposta.

Xavier Baulies

És una muntatge diferent. Volem donar molta intensitat i molta sensorialitat. Escoltarem una música molt profunda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





A l'escenari, hi haurà una forta presència d'artistes locals. Camerata estarà acompanyada dels cors infantils de l'escola Fusió, de l'Escola Municipal de Música i del Pins del Vallès. A més, els textos han estat traduïts de l'alemany per Josep Maria Jaumà.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, destaca aquest component local.

Xavier Escura

Estem parlant d'una important participació local. Hi ha una presència molt potent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Dilluns vinent, el Cafè Auditori acollirà la xerrada sobre 'El Cant dels Goliards', on es debatrà sobre la figura d'aquests compositors medievals.

Les entrades per a l'espectacle tenen un preu de 18 euros.