Tret de sortida a l'homenatge al lingüista Joan Solà

Joan Solà en una imatge d'arxiu

Cultura

Publicat el 23/mai/11 per Marc Sala

Una mostra pictòrica sobre el lingüista Joan Solà donarà el tret de sortida al seguit d'actes d'homenatge que la ciutat oferirà a l'estudiós de la llengua, desaparegut l'any passat. L'exposició titulada 'Els artistes fan un homenatge al lingüista' comptarà amb peces realitzades per artistes de Firart evocant la figura i obra de l'autor. La proposta obrirà les seves portes aquest dilluns a les set de la tarda a la biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Joan Solà està considerat, juntament amb Pompeu Fabra i Joan Coromines, un dels millors lingüistes catalans. A banda de la mostra, alguns centres educatius de la ciutat dedicaran part de l'horari lectiu a repassar els treballs de Solà. L'impulsor de l'homenatge, Joan Tres, considera necessari recordar la figura de Solà. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Joan Tres

El país li deu un homenatge a en Joan Solà. Com a mínim nosaltres el farem en el que podem abastar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La mostra és un recull d'obres d'artistes de Firart relatives a la llengua i al mateix Solà. L'exposició estarà oberta fins la primera setmana de juny a la biblioteca. Una passejada per Collserola i un concert completaran els actes en record del lingüista.