Josep Maria de Sagarra protagonitza les setenes Lectures a la Fresca

Actors professionals i amateurs participaran a les Lectures a la Fresca d'enguany

Cultura

Publicat el 27/jun/11 per Jon Sindreu

Josep Maria de Sagarra és la figura protagonista de la 7a edició de les Lectures a la Fresca, que s'estructurarà en tres representacions els tres primers dijous de juliol. Enguany, la iniciativa commemora els 50 anys de la mort de l'escriptor fent un repàs tant a la seva faceta més divulgada de dramaturg com al seu costat més desconegut de poeta i articulista de premsa. L'activitat l'organitza l'associació Amics de Pedra i Sang amb la col·laboració de l'Ajuntament, i comptarà amb la participació d'actors com Joan Berlanga, Carme González i Jaume Pla.

La presidenta d'Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, ha explicat a Cugat.cat que les Lectures a la Fresca d'enguany busquen reivindicar la doble vessant aristocràtica i popular de Josep Maria de Sagarra.

Dolors Vilarasau

Tot i el seu caire aristocràtic, Sagarra és un autor que sap connectar amb la gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La primera de les lectures tindrà lloc dijous de la setmana vinent a les deu de la nit a la plaça de Sant Pere, on es representarà 'La filla del Carmesí', una de les obres teatrals més populars de l'autor.

Dijous de l'altra setmana anirà dedicat a les col·laboracions en premsa que va fer Sagarra a diferents publicacions, que juntament amb alguns dels seus poemes formaran part d'un cafè literari musical amb instrumentació de piano. Serà a la mateixa hora a la plaça de Magí Bartralot.

Finalment i també a les deu de la nit, el tercer dijous de mes es representarà a la plaça de l'Om la peça 'Galatea', una mostra del gir d'estil dramatúrgic que l'obra de Sagarra va experimentar després de la seva estada a París, que va provocar que l'autor abandonés el vers en favor de la prosa.