Canals: 'La galeria mai no havia passat una crisi tan extrema com l'actual'

Josep Canals amb una de les obres de Núria Guinovart

Cultura

Publicat el 27/jun/11 per Irene Campmany

El propietari de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, afirma que la sala 'mai no havia passat una crisi tan dura com la d'aquests moments'. Malgrat això, destaca la tasca de difusió que fa la galeria de la marca artística Sant Cugat. Canals s'ha mostrat crític amb les polítiques culturals del consistori i de la Generalitat, perquè afirma que és moment 'd'implicar-se plenament en l'art i donar importància a les galeries locals'.

L'artista destaca la importància que han tingut les xarxes socials Twitter, Facebook i YouTube per donar a conèixer l'activitat de la galeria al llarg de la temporada. Canals descriu la temporada com 'la més dura' que han patit. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Canals

Mai no havíem tingut una crisi tan dura com la que estem patint. Tot i això, estem aguantant amb compromís en el món de l'art i amb el país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Canals ha afegit que Sant Cugat és una ciutat 'conservadora en gustos artístics' i, per aquest motiu, 'la lluita ha estat extrema'. Malgrat això, ha dit que és habitual en el món de l'art que la cultura d'una ciutat es reconegui més a l'estranger que al mateix territori.

La galeria presenta aquest dimarts, coincidint amb l'inici de la Festa Major, l'obra de l'artista Núria Guinovart. La pintora treballa el ciment com a llenguatge expressiu i fa talls sobre el material per donar volum a les obres. La mostra es podrà veure fins a principis de setembre.