Judith Colell: 'El cinema català és un dels menys subvencionats del món'

Judith Colell és directora de cinema

Cultura

Publicat el 8/ago/11 per Jon Sindreu

El cinema català és un dels menys subvencionats del món i un dels que aporta més beneficis per cada euro invertit, segons la vicepresidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyola, Judith Colell. Durant una entrevista al magazín 'Estiu a Fons' de Cugat ràdio (91.5 FM), la directora santcugatenca ha volgut desmitificar les produccions americanes, recordant que aquestes compten amb exempcions fiscals molt importants.

La vicepresidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyola, Judith Colell, ha explicat que la qualitat del cinema català no té res a envejar a la d'altres països més enllà de la inversió en màrqueting. Segons la cineasta santcugatenca, directora de pel·lícules com 'Elisa K', el tòpic del cinema català com a producte fet a base de subvencions no està basat en fets.

Judith Colell

El cinema en el nostre país està molt bé. Hem d'intentar contrarrestar la imatge negativa que té. És un dels que aporta més beneficis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Colell ha defensat la necessitat de 'fer país a través de la cultura', tot i admetre que la difícil situació econòmica fa que el món cultural català s'hagi d'estrènyer el cinturó davant la prioritat d'àmbits com la sanitat i l'educació.