El món teatral santcugatenc recorda l'actor Jordi Dauder

Jordi Dauder / Foto: 3cat24.cat

Cultura

Publicat el 16/set/11 per Berta Miró / Mar Castro

El món de la cultura i el teatre santcugatenc ha recordat l'actor Jordi Dauder, mort aquest divendres a l'edat de 73 anys a causa d'un càncer. Els participants a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat han elogiat la figura de Dauder.

El crític d'arts escèniques Eduard Jener ha valorat la seva feina com a actor i també ha destacat altres aspectes que caracteritzaven el personatge. L'actor Jaume Pla, de la seva banda, ha recordat que era l'únic actor que va rebre la Creu de Sant Jordi des de feia quatre anys.

Eduard Jener i Jaume Pla

Per a mi ha estat un actor amb una qualitat extrema./ Era un personatge molt important en el món del teatre.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Al seu torn, l'escriptor Víctor Alexandre i la directora teatral Dolors Vilarasau han destacat la implicació de Dauder amb els projectes que tenia entre mans i la fidelitat a les seves idees polítiques.

Víctor Alexandre i Dolors Vilarasau

És un d'aquests casos que criden l'atenció perquè no sovinteixen./ Era un gran actor molt implicat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Dauder va tenir una llarga trajectòria en el món del teatre, el cinema i la televisió. En aquesta última faceta, va destacar el seu paper a la sèrie 'Nissaga de poder', que li va donar una gran popularitat. Va guanyar diversos premis com un Goya pel seu paper de mossèn de l'Opus Dei al film 'Camino'. L'últim premi el va rebre aquest gener, quan l'Acadèmia del Cinema Català li va concedir el Gaudí d'Honor.