L'11è Festival de Poesia arriba la setmana vinent amb recitals, teatre i música

El cartell promocional de l'edició d'enguany

Cultura

Publicat el 5/oct/11 per Jon Sindreu

L'11a edició del Festival de Poesia de Sant Cugat començarà diumenge de la setmana vinent i s'allargarà durant vuit dies. El poeta tortosí Gerard Vergés serà l'encarregat d'inaugurar el festival a les dotze del migdia al Teatre-Auditori, i serà també el protagonista de moltes de les altres activitats de la setmana, que inclouen recitals de poesia i representacions teatrals i musicals.

El festival poètic es desenvoluparà la tercera setmana de mes amb un programa d'actes que es repartirà per diferents espais de la ciutat. Durant la inauguració, que tindrà lloc el diumenge vinent a les dotze del migdia al Teatre-Auditori, el poeta convidat de l'edició d'enguany, Gerard Vergés, serà presentat amb una peça de l'escultor Manuel Cusachs, i els seus poemes seran recitats i representats acompanyats de música en directe. L'obra de Vergés també s'homenatjarà en diferents formats al llarg de tot el festival.

Entre la resta d'activitats hi destaca la presentació del llibre guanyador del 10è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, 'Una pedra sura', de Jaume Subirana, que tindrà lloc dilluns a les nou del vespre al restaurant El Mesón, o la representació del llibre de Miquel Desclot 'El jardí de les malícies', dijous a les deu de la nit a la Casa de Cultura. La música serà protagonista el dissabte a les deu de la nit, hora en la qual el cantautor valencià Raimon actuarà al Teatre-Auditori. La cloenda del festival tindrà lloc en un acte a les dotze del migdia al claustre del Monestir, on sis guanyadors del premi Carles Riba faran un recorregut pels versos de Gerard Vergés, inclòs el mateix poeta.

Vergés, nascut a Tortosa fa 80 anys, va guanyar el premi Carles Riba de poesia amb el seu primer recull de versos, 'L'ombra rogenca de la lloba', de 1981. Des de llavors, Vergés només ha publicat tres poemaris més, a més de diversos assajos. Entre els seus reconeixements hi destaquen la Creu de Sant Jordi, el Premi de la Crítica Serra d'Or i la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa.