L'arqueologia i patrimoni local centren les conferències organitzades pel Museu i el GEL

Les excacions de Can Cabassa, un dels plats forts de les conferències

Cultura

Publicat el 2/nov/11 per Maria Cusó

El Museu de Sant Cugat i el Grup d'Estudis Locals (GEL) organitzen un cicle de conferències al voltant de l'arqueologia i el patrimoni a Sant Cugat. Les xerrades tindran lloc els tres darrers dijous de novembre a la sala de conferències del Museu. D'aquesta manera, el Museu i el GEL reprenen una iniciativa que va tenir la seva darrera trobada l'any 2006.

Les conferències sobre arqueologia i patrimoni d'enguany giraran, principalment, al voltant de les intervencions arqueològiques que han tingut lloc els darrers anys a Can Sant Joan i Can Marcet, a la zona de Can Cabassa. Aquests estudis donen una visió ben clara del poblament dispers del territori en l'antiguitat.

L'historiador santcugatenc i membre del Grup d'Estudis Locals (GEL), Domènec Miquel, ha explicat la importància d'aquestes excavacions en el patrimoni de la ciutat.

Domènec Miquel

El coneixement més fort de l'època romana ha estat el més bàsic que han donat les excavacions de Can Cabassa i Can Marcet. De fet, Can Cabassa creiem que podria haver donat més.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A més, també s'exposaran les darreres aportacions que es tenen sobre el Monestir, que aprofundeixen en els aspectes més terrenals i quotidians d'aquesta institució. El director del Museu, Lluís Campins, explica la importància d'aquestes xerrades.

Lluís Campins

Hi ha una part de reivindicació, perquè l'arqueologia és una de les disciplines històriques més desconegudes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Els arqueòlegs Òscar Matas, Jordi Roig i Pere Lluís Artigues, i l'historiador Domènec Miquel, membre del Grup d'Estudis Locals, seran els ponents de les conferències d'enguany.