L'Ajuntament vol concedir a títol pòstum la medalla d'or de la ciutat a Josep Grau-Garriga

Josep Grau-Garriga / Font: Premsa Ajuntament

Cultura

Publicat el 12/gen/12 per Jon Sindreu / Raquel Ligero

L'àrea de Presidència, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana proposarà al ple d'aquest dilluns concedir a títol pòstum la medalla d'or de la ciutat a Josep Grau-Garriga. La distinció vol reconèixer la contribució de l'artista a l'hora de 'convertir Sant Cugat en la capital de l'art tèxtil català'. Mira aquest reportatge a Cugat tv

El seu paper destacat a l'Escola Catalana del Tapís i el seu impuls a l'hora de revitalitzar la Casa Aymat, ara Museu del Tapís Contemporani, són alguns dels motius pels quals l'Ajuntament vol concedir la medalla d'or ciutadana a Grau-Garriga, considerat un dels artistes santcugatencs més internacionals. Ho explica el regidor de Presidència, Francesc Carol.

Francesc Carol

Es vol reconèixer l'obra de Grau-Garriga, que ha dut el nom de Sant Cugat arreu del món amb un art com el tapís.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La proposta es fa d'acord amb el Reglament Municipal d'Honors, distincions i Protocol i serà aprovada al ple del dilluns.

Josep Grau-Garriga va morir l'estiu passat a l'edat de 82 anys a França, on residia. Des de llavors, la ciutat ha acollit nombrosos reconeixements i exposicions per recordar i reivindicar la seva obra.