Sant Cugat festeja el Dia Mundial de la Poesia amb actes per a tots els públics

El Dia Mundial de la Poesi tindrà se celebrarà el penúltim dimecres de març

Cultura

Publicat el 14/mar/12 per Maria Cusó

Una jam session de poesia, una taula rodona amb la poetessa Marta Pessarrodona i un parell de tallers dirigits als més menuts són algunes de les activitats que prepara l'Ajuntament per celebrar el Dia Mundial de la Poesia a la ciutat. Els actes, que tindran lloc dimecres i dijous de la setmana vinent, estan adreçats a tots els públics i es donaran cita a diferents equipaments de la ciutat.

'La poesia contribueix a la diversitat creativa que qüestiona de manera sempre renovada la manera en què fem servir les paraules i les coses, la nostra manera de percebre i interpretar' és el motiu pel qual la Unesco ha declarat el 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia.

Les activitats de celebració a la ciutat comencen dimecres vinent per la tarda amb un taller de poesia adreçat a nens a partir de sis anys, a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. A la mateixa hora, la Biblioteca Mira-sol Marta Pessarrodona oferirà una sessió de l''Hora del conte' dedicada a la narració de 'Navegant per la Mediterrània'.

El Teatre-Auditori també se suma a les celebracions del Dia Mundial de la Poesia, unint dos conceptes com són la música i la poesia. La cita tindrà lloc al Cafè Auditori amb una trobada de poetes que faran una posada en comú dels seus versos, en una mena de jam session de poesia.

A la xerrada 'Poesia en tems de glocalització', Marta Pessarrodona parlarà sobre l'estat de la poesia en el món actual amb els autors Anna Maria Moix, Andreu Gomila i Àngels Gregori.