Calcanhotto contagia el magnetisme de la samba amb una personalitat única

Adriana Calcanhotto ha estat acompanyada per tres músics

Cultura

Publicat el 16/mar/12 per Anna Berenguer

La cantant brasilera Adriana Calcanhotto ha demostrat la seva capacitat d'atracció vers el públic amb la bellesa de la samba i una expressivitat única. La compositora ha pujat dalt l'escenari del Teatre-Auditori el seu darrer treball 'O Micróbio do Samba', 12 temes signats per ella amb el seu segell inconfusible. Calcanhotto, però, ha anat més enllà de la tradició i s'ha atrevit amb sons menys convencionals en un concert que ha fet brillar la personalitat de la brasilera.

Reviu l'espectacle a Cugat tv

Després de l'actuació d'aquest dijous a la nit al Palau de la Música, Calcanhotto ha tornat a trepitjar un escenari català amb la seva actuació al Teatre-Auditori aquest divendres. Nascuda a Porto Alegre, és considerada una de les màximes exponents de la música tradicional del Brasil. També hi ha hagut lloc per a l'experimentació amb el joc amb sintetitzadors i aparells quotidians, com ara un secador i gots amb coberts. I és que per la cantant tot és susceptible de convertir-se en samba.

Adriana Calcanhotto

Imagino que el microbi de la samba està també a la meva oïda i això fa que tot tipus de soroll els entengui també com a samba.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Versàtil en el seu estil, la compositora ha anat destil·lant el seu art dalt l'escenari, al llarg d'una hora i mitja, amb temes que han anat calant en el públic. I de mica en mica ha anat fent seu el teatre amb una gran presència i expressió úniques.

Públic

Ha estat un concert molt especial. / M'ha agradat molt. / Arriba a un moment de sutilesa molt sofisticada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A toc de samba, Calcanhotto ha aconseguit despertar una entesa molt especial entre espectadors i cantant. Així ho han demostrat les fortes ovacions i més de 500 persones dempeus que demanaven una última cançó de la cantant brasilera. El concert s'ha emmarcat en el programa d'activitats del Dia Internacional de la Dona.