La Canals, primera galeria en sumar-se al Pla de Foment de la Lectura

La Canals Galeria d'Art

Cultura

Publicat el 3/abr/12 per Marina Romero

La Canals Galeria d'Art serà la primera galeria catalana a participar al Pla Foment de la Lectura, impulsat pel govern, amb una programació de lectura d'obres d'art. La mostra 'Jordi Pagès a Gabriel Ferrater' serà l'encarregada d'encetar les activitats a Sant Cugat el dia després de Sant Jordi. L'objectiu de la iniciativa és aprendre també a llegir les obres d'art.

La Canals Galeria d'Art iniciarà la lectura d'obres d'art el quart dimarts d'abril, després de la Diada de Sant Jordi. Tot i així amb motiu de la celebració del Dia del Llibre la galeria se sumaràs als actes de celebració amb una lectura de poemes de Gabriel Ferrater a les portes de la galeria.

El galerista de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, ha explicat en declaracions a Cugat.cat per què s'han volgut sumar a la iniciativa de fomentar la lectura també a través de les galeries.

Josep Canals

Un dels objectius d'aquest pla és fomentar tot tipus de lectura, també la que es refereix al món de l'art.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La mostra 'Jordi Pagès a Gabriel Ferrater' es podrà veure a Sant Cugat fins al juliol. Canals ha avançat que l'exposició va dirigida a tota mena de públic, tant als més petits com als adults. El galerista ha avançat alguns dels detalls de l'exposició inaugural 'Jordi Pagès a Gabriel Ferrater'.

Josep Canals

És una mostra de pintures inspirada en el món de Gabriel Ferrater i explica què pasa quan un poeta decideix no viure més.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El Pla de Fomentar de la Lectura està pensat per aconseguir passar -en quatre anys- de la mitjana actual catalana de lectors del 61,9% fins a la mitjana europea del 71%.