Pessarrodona analitzarà el Ferrater poeta i home en un berenar a la Galeria Canals

Marta Pessarrodona recordarà Gabriel Ferrater

Cultura

Publicat el 8/mai/12 per Tamara Atienzar

La poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona serà la protagonista del proper berenar de la Canals Galeria d'Art que tindrà lloc dijous de la setmana vinent. Pessarrodona repassarà la trajectòria poètica de Gabriel Ferrater des d'una perspectiva professional i també personal. La xerrada començarà a dos quarts de vuit del vespre i té un preu de 10 euros. L'acte s'adhereix al Pla de Foment de la Lectura de la Generalitat.

Gabriel Ferrater va conèixer Pessarrodona durant la concessió d'un premi Carles Riba, quan ell tenia 40 anys i la poetessa 20. Des d'aquell moment va néixer entre els dos autors un vincle molt fort. Per aquest motiu, Pessarrodona parlarà de la vessant més propera i íntima del poeta tot coincidint amb els 40 anys de la seva mort.

La trajectòria poètica de Pessarrodona també li permetrà fer una anàlisi amb perspectiva crítica de l'obra del poeta santcugatenc. L'autora, Premi Nacional de Literatura, ha estat lectora d'espanyol a la Universitat de Nottingham i ha traduït obres de Virginia Woolf. És autora de nombroses obres poètiques, entre elles 'Setembre 30', prologat per Gabriel Ferrater.

Les dues biblioteques de Sant Cugat, la Central i la de Mira-sol, porten el nom dels dos poetes santcugatencs.