La Nit dels Museus il·lumina les exposicions locals per acostar-les als santcugatencs

Cultura

Publicat el 20/mai/12 per Laura Mont

Més de 200 santcugatencs han gaudit de la Nit dels Museus aquest dissabte al Museu de Sant Cugat i la Casa Aymat, que han obert les portes fins la mitjanit. La iniciativa, que s'organitza de forma paral·lela a més de 3.000 museus de tot Europa, ha permès que els visitants vegin les exposicions d'una forma diferent. L'activitat ha tancat dos dies de celebracions a la ciutat en motiu del Dia Internacional dels Museus.

La Nit dels Museus s'organitza a 40 països europeus. La iniciativa pretén acostar aquests equipaments a la ciutadania. El Museu de Sant Cugat i el Museu del Tapís Contemporani, ubicat a la Casa Aymat, s'han tornat a sumar a la iniciativa i han rebut més de 200 visitants des de les set del vespre fins la mitjanit. Els assistents han elogiat la proposta.

Visitants

És una forma de donar a conèixer el Museu. / Sovint venim de dia i ens feia goig venir al vespre / És molt diferent, ho pots veure d'una altra manera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'activitat ha permès que els santcugatencs gaudeixin d'una forma diferent de les exposicions sobre el Casino de la Rabassada i el Monestir del Museu de Sant Cugat, i de la Biennal d'Art Contemporani i la mostra sobre Grau-Garriga de la Casa Aymat.

Les visites nocturnes han tancat les celebracions del Dia Internacional dels Museus a la ciutat, que també ha comptat amb una visita guiada al Museu de Sant Cugat sobre les gelosies del Monestir i una jornada de portes obertes el divendres. En total, 330 santcugatencs s'han apropat a les activitats d'aquests dos dies de portes obertes als museus de la ciutat.

De nou, Sant Cugat s'ha sumat a la celebració del Dia dels Museus que, enguany, s'ha presentat sota el lema 'Museus en un món canviant. Nous reptes, noves inspiracions'.