50 llibres d'artista homenatgen Pere Calders al Museu de Sant Cugat

La mostra es pot veure al Museu / Font: Localpress

Cultura

Publicat el 5/jul/12 per Adrià Claramunt

Una cinquantena de llibres d'artista en homenatge a Pere Calders s'exposen fins el penúltim diumenge de juliol a la mostra 'Calderiana', al Museu de Sant Cugat. L'exposició commemora el centenari del naixement de l'escriptor amb passat santcugatenc i inclou els llibres d'alguns santcugatencs com Neus Colet, Pep Codó, Dolores Mayorga i Marta Ballvé, entre d'altres.

La comissària Eulàlia Llopart ha explicat que l'exposició recull llibres d'artista fets a partir de l'obra literària de Calders i d'altres de més genèrics. Segons Llopart, la mostra inclou diferents tipus de llibres, formats i materials.

Eulàlia Llopart

Tots són llibres d'artista però cada artista presenta les seves especificitats. Hi ha llibres de diferents formats i materials.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha subratllat la interacció de diferents modalitats artístiques que es poden veure en aquest homenatge a Calders.

Lluís Campins

Aquesta homenatge a Pere Calders significa la comunió entre les diferents formes d'art.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'exposició, que estarà a la sala Capitular del Museu, ha sorgit del Centre d'Art el Marçó Vell de Centelles i l'arribada a Sant Cugat marca l'inici de la seva itinerància per altres ciutats del país.