'El Barri dels Poetes' es trasllada al Claustre per posar veu infantil al festival

Alumnes de Pi del Vallès recintant Josep Vicenç Foix

Cultura

Publicat el 27/oct/12 per Laura Mont

Acostar la poesia als més petits ha estat un any més l'objectiu de 'Coll Favà: El Barri dels Poetes', la principal activitat d'aquest dissabte del 12è Festival de poesia. En aquesta ocasió, però, el risc de pluja ha obligat a traslladar l'activitat a les galeries del Claustre del Monestir, fet que ha donat un toc més íntim a les lectures dels alumnes de les escoles Gerbert d'Orlhac i Pins del Vallès. El poeta d'honor d'enguany, Francesc Garriga, i tres poetes joves han acompanyat els nens i nenes en les lectures, que s'han ambientat en una sastreria poètica.


MIRA-HO A CUGAT TV

L'amenaça de pluja ha fet traslladar les lectures i els espectacles que havien de tenir lloc per les places i els carrers de Coll Favà, 'El Barri dels Poetes', a l'interior de les galeries del Claustre del Monestir. Aquesta nova ubicació ha donat un toc diferent a l'activitat, més íntim, però no ha afectat el seu principal objectiu, acostar la poesia als infants. La directora de la proposta, Gisela Figueres, ha explicat que els més petits entenen la poesia d'una forma diferent, i que poden oferir-ne una visió diferent i única.

Gisela Figueres

És una altra manera d'entendre el món. A vegades la seva lectura de poesia t'obre a mirades i formes diferents d'entendre les coses. Si els fas treballar la poesia la comprenen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un any més, han estat els alumnes de les escoles Gerbert d'Orlhac i Pins del Vallès els encarregats de recitar poesia, en aquesta ocasió de Francesc Garriga i Josep Vicenç Foix. Els tres poetes joves Carles Rebassa, Núria Martínez-Vermis i Pau Vadell també han participat en la jornada recitant alguns dels seus poemes. El poeta d'honor, Francesc Garriga, també ha acompanyat els menuts en la lectura dels seus poemes, i s'ha mostrat satisfet de compartir aquest moment amb ells. Alguns d'ells han explicat com han gaudit d'aquesta oportunitat d'apropar-se a la poesia.

Participants

He après a entendre millor la poesia. / M'ho he passat bé, un cop se m'han passat els nervis. / És el primer cop que puc recitar poesia. / Ho he dit ràpid, però m'ho he passat bé.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El públic s'ha hagut d'encabir en les galeries estretes del Claustre, un espai que pel regidor de Cultura, Xavier Escura, és ideal per crear un ambient poètic.

Xavier Escura

Hem hagut de venir a Claustre, on tot és un èxit perquè dóna un toc d'intimitat, que en un festival de poesia i amb la poesia de Francesc Garriga, encaixa perfectament, ell mateix ho ha dit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La jornada ha començat amb l'espectacle de poesia de l'Agrupació Bartiel Momberà 'La cabra damunt l'escala, o més difícil encara, l'escala damunt la cabra i alhora i viceversa i les paraules damunt els sons, o més difícil encara...'. Les activitats també han comptat amb música en directe a càrrec de Matthew Simon i Dave Mitchell.