'Trifulkes de la Katalana Tribu' presenta una història de Catalunya propera

Moment de l'espectacle, al Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 11/nov/12 per Núria Alcalá

L'espectacle 'Trifulkes de la Katalana Tribu' ha apropat aquest diumenge al públic del Teatre-Auditori un repàs als principals esdeveniments de la història del país en clau musical. El muntatge, dirigit per Pere Planella, ha desplegat una mirada al passat i present de Catalunya en un llenguatge planer, amb elements audiovisuals i, fins i tot, musicant alguns dels episodis més destacats de la cronologia catalana. L'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre ha estat l'encarregat del text de l'obra, que la música original de Toni Xuclà ha fet encara més propera al públic jove.


MIRA-HO A CUGAT TV

La veu d'una catalana d'origen africà, la Nguéa, vertebra tota una reflexió sobre el passat del país per comprendre millor el present i futur de Catalunya. L'arribada de l'àvia de la Nguéa des de Guinea Equatorial coincideix amb la seva preparació d'un examen d'història de Catalunya. La jove vol fer intel·ligible el passat del país a la seva àvia i la porta al Museu d'Història de Catalunya, on se succeeixen les explicacions, per mitjà de 'flashbacks', dels principals personatges i efemèrides que han marcat el país.

Un país que ha viscut, segons destaca l'autor del text de 'Trifulkes de la Katalana Tribu', Víctor Alexandre, un procés de presa de consciència identitària que l'obra vol reforçar.

Víctor Alexandre

L'obra, que parla d'una història de Catalunya que ens han amagat, ajuda a millorar la presa de consciència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Alexandre ultima ara els detalls d'un nou projecte, de format similar, que girarà a l'entorn de la Guerra de Successió i la pèrdua de drets de Catalunya a favor de la unificació espanyola.