L'assassinat de l'abat Biure es representarà a Sant Cugat per 12è any

Moment de la presentació de 'Pedra i Sang'

Cultura

Publicat el 10/des/12 per Darío Albert

Amics de Pedra i Sang torna a pujar aquest Nadal a l'escenari del claustre del Monestir per representar la mort de l'abat Biure a mans del noble cerdanyolenc Berenguer de Saltells el 1350. 'Pedra i Sang' es representarà fins a vuit vegades, sis de les quals estaran obertes al públic durant quatre dies, des del dia de Nadal fins l'últim divendres de desembre. Aquest dilluns se n'ha fet la presentació.

Per Nadal i Sant Esteve, l'obra es representarà a partir de les vuit del vespre. Els dos dies següents, l'actuació començarà a dos quarts de vuit de la tarda i es repetirà a les deu de la nit. Les dues representacions restants estan destinades a la premsa i l'altra per als participants del Camí de Justícia, que reviu cada any el mateix camí que els assassins de l'Abat Biure.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, destaca que és una obra que 'transcendeix elements històrics i locals'.

Xavier Escura

És una obra que a banda de generar una èpica pròpia, trascendeix elements històrics i locals a partir d'una història que va passar a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Ajuntament és l'impulsor econòmic d'aquest muntatge amb un pressupost 30.000 euros, el que suposa un 25% menys que l'any passat quan la partida arribava als 40.000 euros. Segons la directora de 'Pedra i Sang', Dolors Vilarasau, l'Associació Amics de Pedra i Sang rep la meitat del pressupost, 15.000 euros, que estan destinats a cobrir les despeses de representacions i assajos.

Dolors Vilarasau

L'Associació Amics de Pedra i Sang rep 15.000 euros per fer l'espectacle. El fet que no sigui un teatre encareix l'espectacle.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La resta cobreix els costos del personal i la infraestructura necessària per a les representacions: treballadors del Museu del Monestir, llum, lloguer d'aparells de calefacció i impressió de cartells i tríptics, entre d'altres conceptes.

Les entrades ja es poden aconseguir a la Casa de Cultura per 15 euros. A més, es pot reservar al web Pedraisang.cat i recollir-la 20 minuts abans de la funció al Museu del Monestir. També es poden fer les reserves a través del telèfon 93.589.13.82.