Unes 25.000 persones passen per l'Envelat de Nadal durant les dues setmanes de funcionament

La ludoteca ha aplegat 2.711 nens i nenes

Cultura

Publicat el 8/gen/04 per Vanesa Hernandez

Unes 25.000 persones - 2.000 més en el la passada edició- han passat per l'Envelat de Nadal que, durant dues setmanes, ha ofert tallers i jocs pels més petits de la casa aprofitant les vacances escolars. La primera edició de les Nits temàtiques, organitzades per 8 entitats de la ciutat, ha aconseguit atraure l'interès de 4.000 persones. Segons l'Ajuntament, la xifra de visites demostra la consolidació de la línia seguida fins ara, amb una programació basada en la diversitat de l'oferta per petits i grans.

L'edició de Envelat d'enguany es converteix, amb més de 25.000 visites, en la més concorreguda de les fetes fins ara. Aquesta xifra demostra, segons l'equip de govern, la bona rebuda que tenen, entre els ciutadans, els tallers i jocs pels nens, al matí i les activitats nocturnes pels adults.

Segons la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, amb les dades a la mà, es confirma que la programació de l'Envelat satisfà les expectatives de petits i de grans, ja que cadascú pot trobar una activitat al seu gust i a la seva mida:

Àngels Solé

Estem molt satisfets i pensem que els ciutadans també. Tenim una oferta lúdica i variada.



Les nits temàtiques, dedicades, per exemple a aprendre a ballar country o una sessió de pel·lícules en català, organitzades, totes elles, per entitats de la ciutat ha aconseguit aplegar 4.000 persones.

Aquestes 25.000 persones no comptabilitzen, però, els visitants del Monestir ja que, enguany, s'han descentralitzat algunes de les activitats que fins ara es feien a l'Envelat com ara la visita dels ambaixadors reials que van aplegar 3.000 persones al Claustre per fer entrega de les seves cartes.

Des de l'àrea de Cultura també s'ha valorat satisfactòriament les activitats del 'Nadal al Museu'. Tant les visites teatralitzades com el joc de pistes han permès als petits, però també als pares, conèixer els secrets del Monestir. Àngels Solé creu que aquestes activitats són un primer tast per endinsar-se posteriorment en el coneixement, més profund, del monument:

Àngels Solé

Han anat molt bé. Petits i grans han pogut tenir un primer contacte amb el Monestir.


Aquest 2004 s'han consolidat espais com la ludoteca, amb 2.177 nens, i d'altres com el rocòdrom i la tirolina, que han experimentat una gran acceptació, sobretot entre els més joves. Els més petits han optat pels tallers i els espectacles.
Recordem que 23.600 persones van passar per l'Envelat de l'any passat.