El Museu rep 33.100 visitants en els seus primers vuit mesos de vida

Campins creu que les activitats del Museu han ajudat a dinamitzar l'equipament.

Cultura

Publicat el 14/gen/04 per Ester Castanyer

Més de 33.100 persones han passat pel Museu de Sant Cugat des de la seva inauguració, el passat mes d'abril. En aquests 8 mesos, aquest equipament ha programat diverses activitats que van des d'exposicions fins a propostes infantils i que, segons el director del Museu, han tingut una molt bona resposta. Un exemple és l'exposició de Marià Vayreda que es pot veure a la Casa Aymat des de finals de desembre i que ja ha rebut més de 1.700 visitants.

Des de la seva inauguració, el 22 d'abril de l'any passat, el Museu de Sant Cugat ha anat engegant propostes lúdiques i culturals amb l'objectiu de completar l'oferta de l'equipament i atreure un major nombre de públic.

En aquest sentit, ja des del principi s'han estat fent visites guiades al Museu i a la Casa Aymat, i aquest Nadal l'oferta s'ha ampliat amb les visites teatralitzades, conferències o jocs de pistes per als més petits.

Per al director del Museu, Lluís Campins, la resposta del públic està sent molt satisfactòria, ja que durant aquests 8 mesos el Museu ha rebut un total de 33.170 visites, i les activitats especiífiques també han tingut una molt bona acceptació.

Lluís Campins

Hem d'estar molt satisfets de la resposta. El museu només té 8 mesos d'existència i encara no hi ha una rutina cultural en aquest sentit, però la resposta ha estat molt bona.


La programació del Museu i la Casa Aymat compta també amb un programa d'exposicions que ha permès veure mostres temporals com "L'Art del segle XX a Sant Cugat", el Saló Europeu de Joves Creadors o la mostra Antològica de Marià Vayreda, que des de mitjans de desembre ha rebut ja 1.750 visitants.

Segons Campins, aquesta mostra és un clar exemple de la voluntat de combinar l'art contemporani amb altres expressions artístiques i també amb exposicions de contingut més social.

Lluís Campins

També hi ha cabuda a altres expressions artístiques no contemporànies com Vayreda, o en un futur, potser art medieval o del renaixement.


Les activitats al voltant d'aquesta exposició s'allargaran durant els propers dies amb diverses conferències que comencen avui mateix, a dos quarts de vuit del vespre a la mateixa Casa Aymat. D'altra banda, aquest dijous s'inaugura una mostra dedicad a l'exriptor George Orwell, mentre que els caps de setmana continuen les visites guiades a les diferents exposicions així com les visites teatralitzades al Museu.