El Teatre-Auditori comprova amb 'Poder Absoluto' com la realitat supera la ficció

Eduard Farelo i Emilio Gutiérrez Cava han impressionat el Teatre-Auditori amb les seves interpretacions

Cultura

Publicat el 23/feb/13 per Marina Romero

El muntatge 'Poder Absoluto', dirigit per Roger Peña Carulla i protagonitzat per Emilio Gutiérrez Caba i Eduard Farelo, ha arribat aquest divendres al Teatre-Auditori per mostrar als espectadors un 'thriller' polític de rabiosa actualitat centrada en la corrupció política. Uns diàlegs elegants en les formes però plens de violència en el seu contingut, han estat acompanyats per un suspens i una atmosfera enigmàtica que han atrapat els espectadors des del primer minut del muntatge. Tot i que Peña va escriure l'obra fa sis anys, els espectadors han pogut comprovar com la realitat supera, en molts casos, qualsevol ficció.


MIRA-HO A CUGAT TV

Un prestigiós polític aspira a la presidència del seu país. Tot està al seu favor només li queda 'un drap brut per netejar'. Per aquest motiu necessitarà l'ajuda d'un jove ambiciós i membre del partit que l'ajudarà en aquesta missió, però en política res és gratuït i res és el que sembla ser. Emilio Gutiérrez Cava dóna vida a Arnols Eastman, un prestigiós polític amb una àmplia experiència al seu govern, sobri i elegant; mentre que Eduard Farelo encarna Gerhard Bauer un polític amb ganes d'ascendir i tecnòcrata. El muntatge posa en evidència el sistema viciat i corrupte que forma una classe política aliena a la ciutadania. L'actor Eduard Farelo ha explicat a Cugat.cat que els casos d'espionatge i corrupció que estan protagonitzant l'actualitat estan superant la història de l'obra.

Eduard Farelo

Tinc la sensació que l'actualitat ens està passant per damunt. Ho notem molt amb les respostes que ens arriben dels espectadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els espectadors han pogut gaudir d'un combat intel·lectual entre els dos personatges que han acabat mostrant com l'idealista no ho és tan com semblava, i el corrupte té un passat tan fosc que està disposat a pagar qualsevol preu per esborrar-ho tot. L'actor Emilio Gutiérrez Caba ha explicat que el muntatge espera una petita però gran reflexió per part del públic.

Emilio Gutiérrez Caba

La societat ha de ser conscient que no pot seguir acceptant aquest sistema vergonyós.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tal com desitja el muntatge els espectadors han sortit una mica 'enfadats' després de veure una obra que, com diu el seu director, 'no és una història real però té el gran inconvenient que podria ser-ho'.