Neix a Sant Cugat l'espai d'art contemporani AdnPlatform

Imatge de la nau que acull AdnPlatform / Font: Adngaleria.com

Cultura

Publicat el 2/abr/13 per Adrià Claramunt

Amb l'objectiu de construir un nou espai d'art contemporani que fugi de la 'tirania comercial' aterra a finals de juny a Sant Cugat AdnPlatform. Es tracta d'una nau ubicada a l'avinguda de Roquetes de 360 metres quadrats que acollirà un parell de projectes expositius a l'any i una petita residència per a artistes foranis. Aquesta iniciativa, feta com una inversió a llarg termini per part de la galeria barcelonina Adn també apostarà per l'educació programant visites guiades per a grups i per a escoles.

El director de la galeria Adn, el santcugatenc Miguel Ángel Sánchez, ha explicat que en ocasió dels 10 anys de vida de l'espai barceloní, els responsables de l'equipament han decidit construir un nou espai d'art contemporani que prioritzi l'experimentació per sobre de l'aspecte comercial tot i viure actualment en una època difícil per la manca de recursos.

Miguel Ángel Sánchez

És una possibilitat per a crear un espai de difusió, més experimental, sense les presses per rendibilitzar les inversions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sánchez ha destacat que han invertit en aquest projecte amb el convenciment que els ajudarà a posicionar-se dins del panorama de l'art contemporani i que també els pot suposar crear sinergies amb la galeria de Barcelona. El director d'Adn també ha ressaltat les facilitats que ofereix la ciutat per trobar un espai d'aquestes característiques, en contraposició a la capital catalana.

El projecte naixerà el 29 de juny i té la intenció d'anar creixent i establint els seus objectius mica en mica.