Una mostra il·lustra la Toscana i àpats barrocs catalans a la Sala Rusiñol

L'artista Manuel Ruiz Ortega amb una de les seves obres

Cultura

Publicat el 5/abr/13 per Núria Juanico

Els paisatges italians de la Toscana i la gastronomia de l'Alt Empordà comparteixen espai a la Sala Rusiñol en una mostra de Manuel Ruiz Ortega. L'exposició combina la naturalesa i la tranquil·litat dels quadres que il·lustren el nord d'Itàlia amb el dinamisme i l'agilitat d'unes obres sobre el Castell de Peralada que l'autor va pintar a gran velocitat. La mostra es pot veure a l'espai artístic fins l'1 de maig.

La pintura de Manuel Ruiz Ortega es caracteritza pels traços ràpids i poc definits, que plasmen amb colors vius una escena o un paisatge. Segons l'artista, les obres de la mostra l'ajuden a entendre i deixar empremta del viatge que va fer a Itàlia fa dos anys alhora que retraten una regió on la vida rural està molt ben conservada.

Manuel Ruiz Ortega

És un viatge apassionat que registro a través de la pintura. M'ajuda a arribar més intensament a aquests paisatges d'Itàlia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els paisatges italians es combinen amb una vintena de quadres d'interiors del Castell de Peralada, que són fruit d'un encàrrec entre l'artista i la institució. Les obres, que va elaborar a gran velocitat, il·lustren àpats i bodegues de l'època barroca.