El Dia Internacional de la Dansa porta als escenaris diferents estils de ball

El Grup Mediterrània és una de les entitats que participa a la cita / Font: Grupmediterrania.org

Cultura

Publicat el 22/abr/13 per Mikel Vilalta

La companyia de dansa contemporània CobosMika i el col·lectiu La Raret se sumen a les diferents entitats dansaires de la ciutat per acostar el Dia Internacional de la Dansa als santcugatencs, una cita que la ciutat celebrarà aquest cap de setmana amb la iniciativa 'Sant Cugat Balla'. Les activitats es concentraran al voltant del Teatre-Auditori, ja sigui al mateix escenari, al vestíbul o a l'exterior. L'espectacle 'Romeu i Julieta', que portarà la Compañia Nacional de Danza al mateix equipament els dies 18 i 19 de maig, també servirà per retre homenatge a aquesta disciplina artística.

Els actes comencen aquest divendres a les nou del vespre al Teatre-Auditori, on la companyia CobosMika, juntament amb el Quartet Gerió, reivindicarà el tango com un dels balls més melgangiosos i apassionats. L'agrupació també ofereix un assaig obert dues hores abans.

El torn de les companyies santcugatenques arriba dissabte amb una mostra de dansa a la plaça de Victòria dels Àngels. Els grups que hi participen són el quadre de ball del Centro Popular Andaluz (CPA), el Club Ball Esportiu Sant Cugat, Color Dansa, l'Escola de Ball Sant Cugat, Fusió, Música i Dansa, Gaia, el Grup Mediterrània, Nexus, Andança-Esbart Sant Cugat, Arabesc, el centre de dansa Laura Esteve i Viviana Hounie Estudi de Dansa. Pel director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, el fet que totes aquestes entitats es bolquin en aquest dia demostra el compromís del municipi amb la dansa.

Pep Tugues

Sant Cugat sempre ha apostat per la dansa. Des de 1993 hi ha una programació estable d'aquesta disciplina.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Mira-sol també se suma als actes de celebració amb la visita de Múcab Dans, una companyia que oferirà l'espectacle 'Pirouette en Re Menor'. La cita tindrà lloc al Teatre de Mira-sol a partir de les deu de la nit i les entrades es poden adquirir enviant un correu a entradesxccp@santcugat.cat

El punt final el posa el col·lectiu La Raret diumenge al vestíbul del Teatre-Auditori, amb una 'showcase' de dansa d'entrada lliure en què participaran diverses companyies de les residències de dansa 'La Teulada'. Tot i així, el 18 i 19 de maig l'espectacle 'Romeu i Julieta' de la Compañía Nacional de Danza (CND), que es representarà al Teatre-Auditori, servirà per reivindicar l'esperit dansaire local.