Joves mostren les seves coreografies en una 'showcase' al Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 28/abr/13 per Núria Juanico

El vestíbul del Teatre-Auditori s'ha convertit aquest diumenge en un aparador de dansa per a ballarins del Casal de Joves TorreBlanca, que han exposat les seves coreografies més modernes en un espectacle gràcil i original. La 'showcase', organitzada pel col·lectiu La Raret, ha donat visibilitat a la feina dels joves de les residències de dansa La Teulada i ha acollit també l'actuació de la companyia barcelonina Laura Vidal.

La dansa més contemporània ha inundat aquest diumenge el vestíbul del Teatre-Auditori, que s'ha convertit en la galeria per mostrar la feina de vuit joves membres de les residències La Teulada. Els ballarins han representat les seves coreografies a ritme de cadències repetitives, al so de la pluja i fins i tot en silenci en un espectacle on els moviments gràcils s'han combinat amb gestos frenètics i sobtats. L'organitzadora de la iniciativa, Bea Vergés, ha explicat que la residència La Teulada i la 'showcase' volen donar un impuls als joves que comencen a formar part del món de la dansa.

Bea Vergés

Són joves creadors que ja ballen i vénen amb una idea pròpia. No són professionals, volem donar una oportunitat a aquells que comencen la carrera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els ballarins han assajat durant tres mesos als espais cedits pel Casal de Joves TorreBlanca, on han pogut perfeccionar les seves coreografies i elaborar els balls que han interpretat aquest diumenge al Teatre-Auditori. Segons els dansaires, tant la residència La Teulada com l'actuació al vestíbul del teatre són oportunitats per a la seva trajectòria professional i donen visibilitat a la dansa.

Ballarins

Ens ha agradat molt l'experiència. / És una oportunitat molt bona. / És molt constructiu que hi hagi dansa d'aquest tipus.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un públic proper i familiar ha acompanyat els ballarins en l'espectacle, que s'emmarca dins els actes del cicle 'Sant Cugat Balla' i ha posat punt final amb l'actuació de la companyia barcelonina Laura Vidal.