La 2a Diada del Foc crema la ciutat de la mà de la cultura popular local

Actuació anterior de l'entitat local / Font: Diables de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 3/mai/13 per Núria Juanico

Sant Cugat cremarà des d'aquest divendres en la 2a Diada del Foc, que enguany amplia el seu calendari un dia més i s'allarga fins diumenge. Diverses cercaviles i correfocs ompliran la ciutat de llum, foc i trons en una diada protagonitzada pels Diables de Sant Cugat i amb la participació d'altres grups de cultura popular i músics locals. La 2a Diada del Foc aterrarà a la plaça d'Octavià i la plaça del Rei, on tindran lloc gran part de les seves activitats.

Una cercavila, un pregó i una traca donaran el tret de sortida aquest divendres a la 2a Diada del Foc, que arriba amb l'objectiu d'omplir de foc el municipi durant el cap de setmana. El Grup Mediterrània i el conjunt Jonotrucupas posaran el toc musical el primer dia de la festa, que seguirà dissabte amb tallers infantils i una actuació d'entitats culturals al migdia. A les cinc, els Diables s'uniran al 40è aniversari del Taller Jeroni de Moragas en una celebració que també comptarà amb els Bastoners i els Geganters.

El foc més intens arribarà dissabte a la tarda amb un correfoc infantil a dos quarts de vuit del vespre, una mostra de Bestiari de Foc a dos quarts de nou i el correfoc de Diada a les nou de la nit. El president dels Diables, Èric Ricart, ha explicat que l'entitat vol que la festa s'arreli a la localitat perquè és un dia molt significatiu per als membres de la colla.

Èric Ricart

Volem que sigui una festa arrelada a Sant Cugat. És el dia de la colla, en què tothom s'implica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Algunes recomanacions per participar a aquests tres dies de foc és tapar vidres i objectes susceptibles de fer-se malbé, abaixar les persianes, no aparcar vehicles al llarg del recorregut i vestir amb roba no sintètica. És important no llençar aigua als diables perquè duen a sobre pólvora i és perillós.