Paco Salas exposa una rèplica del frontal d'altar del Monestir a Eivissa

La mostra inclou la rèplica d'una verge tallada del Monestir / Font: Paco Salas

Cultura

Publicat el 21/jul/13 per Núria Juanico

L'escultor Paco Salas trasllada l'art romànic santcugatenc al Museu Diocesà de la catedral d'Eivissa amb una mostra que recull les peces més emblemàtiques de l'artista. Salas exposa una rèplica del frontal de l'altar del Monestir i la còpia d'una verge del temple, que comparteixen espai amb diverses pintures i talles de la figura de Crist.

Durant els anys que va viure a Sant Cugat, Salas es va dedicar a reproduir les peces romàniques més significatives de la ciutat per elaborar amb les seves mans les imatges artístiques i combatre els efectes del pas del temps en les originals. Ara, l'artista ha agrupat la seva obra en l'exposició 'Jesús' per donar a conèixer aquest art romànic als eivissencs. Salas ha assegurat que el frontal d'altar és una de les peces més boniques del Monestir i ha recordat les seves vivències a Sant Cugat.

Paco Salas

És un frontal molt bonic. Pertany al Monestir, que jo sempre he estimat. Sóc un enamorat del romànic de Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La mostra també inclou la còpia d'una verge del Monestir, pintures inspirades en El Greco i el cap d'un Crist amb ornamentació modernista, que és la única peça elaborada a Eivissa. L'exposició es podrà veure fins al 31 d'agost.