Sant Cugat recuperarà el passat agrícola de la mà de les entitats

La Fira de Portadores s'ha presentat aquest dijous a la plaça de Barcelona

Cultura

Publicat el 12/set/13 per Adrià Claramunt

Sant Cugat recuperarà a partir de divendres de la setmana vinent el seu passat vitivinícola amb la Fira de Portadores en la 6a edició de les Jornades de Patrimoni Viu. De la mà d'una tretzena d'entitats, la plaça de Barcelona oferirà actuacions musicals i de dansa, visites guiades, tallers i exposicions amb l'objectiu de difondre el patrimoni i la història santcugatenca.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat el passat agrícola i vitivinícola de la ciutat i com Sant Cugat va créixer a la segona meitat del segle XIX gràcies a l'impuls econòmic de la vinya. Escura ha explicat que la Fira de Portadores era la festa que reunia tot el poble durant l'època de la verema, al setembre.

Xavier Escura

Farem un homenatge al passat de la ciutat i recuperarem aquestes tradicions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Grup d'Estudis Local (GEL), el cos de Dansa de l'Esbart de Sant Cugat, els Bastoners de Sant Cugat, la Societat Coral La Lira, el Taller Triangle, la secció fotogràfica de l'Ateneu, l'Escola de Música Tradicional, la Taula de Persones amb Discapacitat, el Grup de Puntaires de la Unió Santcugatenca, Mercats d'Abans, els Carreters de Sant Cugat, l'associació l'Ortiga i el Grup Mediterrània són les tretze entitats que conjuntament amb els diferents comerços de la plaça de Barcelona faran possible aquest cap de setmana ple d'activitats.

La membre del grup Mediterrània Núria Oliva ha agraït la possibilitat de participar en aquestes jornades i de cloure una festa amb un ball que ja es representava antigament en el mateix espai.

Núria Oliva

El cos de dansa farà, com a cloenda de la fira, el ball de l'Envelat al mateix lloc on es feia antigament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A banda de les moltes activitats que es faran a la plaça de Barcelona, la rambla del Celler acollirà una fira comercial amb productes artesanals aquests mateixos dies i el Museu del Monestir acull ja i fins a final de mes una exposició sobre 'El món agrari a les terres de parla catalana'. Una altra de les activitats és el cinema a la fresca del dia 20 que, amb la col·laboració de Cugat.cat i Octavi Galceran, oferirà 'La plaça Barcelona, aleshores' i altres documentals sobre el Sant Cugat vinícola.

Les jornades de Patrimoni Viu 2013 compten amb l'organització del Museu de Sant Cugat i la col·laboració de Cugat.cat, entre d'altres.