L'Esbart celebra el nou local acompanyat de la cultura popular de la ciutat

Cultura

Publicat el 14/set/13 per Núria Juanico

L'Esbart ja té una llar on instal·lar-se definitivament. Després de set anys sense un espai fix, l'entitat ha obert les portes del nou local, ubicat al carrer de Vallès, acompanyada dels Castellers, els Diables, els Geganters i els Bastoners en una festa multitudinària aquest dissabte per celebrar la inauguració de l'espai.

L'Esbart va marxar del seu antic local el 2006. La seva intenció era instal·lar-se a un nou espai al cap de poc, però la promotora Siglo XXI, propietària de l'edifici, va fer fallida a finals del 2008, després d'enderrocar el local que havia de convertir-se en la nova seu de l'entitat. Aleshores aquesta es va convertir en itinerant i, fins aquest dissabte, ha dut a terme les classes de dansa a la Casa de Cultura, al Xalet Negre i al Casal de Joves TorreBlanca.

La nova llar de l'Esbart, ubicada al carrer de Vallès número 51, és un local de 400 metres quadrats amb vestidors i sales insonoritzades. La inauguració de l'espai ha esdevingut una festa de la cultura popular en què s'han sumat els Castellers, els Geganters, els Diables i els Bastoners per compartir l'alegria de l'Esbart, tal com ha explicat la seva presidenta, Sandra Casat.

Sandra Casat

Hem aconseguit la fita que buscàvem. Estem descansats i orgullosos, perquè hem aconseguit mantenir l'entitat durant tots aquests anys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La rehabilitació del local ha comptat amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament, que durant aquests anys també ha procurat proporcionar als dansaires un espai on poder ballar. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lloat la capacitat dels membres de l'Esbart per no defallir i aconseguir, finalment, la seu que necessitaven.

Mercè Conesa

La mateixa junta de l'Esbart és gent molt jove i perseverant, que no ha llançat la tovallola. Finalment hem pogut trobar la solució.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Així, l'Esbart arrenca el curs amb un espai propi i nous projectes com activitats per a nadons, formació per a professors i tallers de dansa contemporània i ioga.